Programe de responsabilitate socială a întreprinderilor
Mediatori pentru viață

Thumbnail Thumbnail

Programele de responsabilitate socială a întreprinderilor (CSR) dezvoltate de Diversey ne stimulează să colaborăm cu diferiți parteneri din întreaga lume pentru a îmbunătăți viețile din cadrul comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Activitatea de voluntariat  a angajaților, ajutorul în caz de dezastru și donațiile de produse reflectă eforturile Diversey de a fi un bun cetățean corporativ. Totuși, ceea ce diferențiază Diversey este extinderea responsabilității noastre sociale spre crearea de valori comune (CSV). Prin parteneriatele încheiate cu clienții noștri și cu ONG-urile, abordăm provocări sociale și ecologice comune. Programele reciproc avantajoase precum Soap For Hope și Linens For Life ating toate cele trei componente ale sustenabilității prin intermediul beneficiilor sociale, ecologice și financiare.

 

SOAP FOR HOPE™

Peste 7 milioane de copii mor în fiecare an din cauza unor boli care pot fi prevenite prin simpla spălare a mâinilor. Și, în fiecare an, un hotel tipic cu 400 de camere generează 3,5 tone de deșeuri solide de săpun. Deșeurile respective sunt transportate la un depozit de deșeuri sau sunt expediate la o unitate de reciclare globală, însemnând costuri considerabile pentru hoteluri. 

Acesta este motivul pentru care am inițiat programul Soap for Hope, care învață comunitățile expuse riscurilor să salveze bucățile de săpun eliminate de hoteluri și să le transforme în calupuri noi de săpun.

Soap For Hope

 

LINENS FOR LIFE™

Linens for Life are un obiectiv simplu, dar puternic: acordarea de sprijin din partea Diversey și a clienților hotelurilor persoanelor strămutate din cauza dezastrelor. Prin intermediul acestui program, mai multe familii dintr-o comunitate au posibilitatea să își câștige traiul transformând lenjeria eliminată de hoteluri în obiecte noi și utile pe care le pot vinde. În același timp, hotelurile pot recicla lenjeria nedorită într-un mod care face o diferență reală, ajutând astfel oamenii care au pierdut totul într-un dezastru natural și care locuiesc în tabere de refugiați.

Comunitățile primesc instruire de bază în domeniul croitoriei și în utilizarea mașinilor de cusut donate de Diversey. O organizație de caritate locală este instruită pentru a gestiona programul. După instruire, aceștia pot lucra în clădirea comunală din tabăra de refugiați pentru a da o viață nouă lenjeriilor donate de hoteluri. Articolele create includ fețe pentru pernă, sacoșe și îmbrăcăminte simplă, care sunt apoi vândute pentru a obține un mic venit pentru persoanele care le-au confecționat.

Linens For Life

 

REȚEAUA ISSA HYGIEIA

Femeile nu ar trebui să se confrunte cu discriminarea de gen și ar trebui să se bucure întotdeauna de oportunități de avansare doar pe bază de merit. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna valabil și, exacerbând problema, femeile de la toate nivelurile sunt deseori mai nesigure atunci când solicită instrumentele și pregătirea necesară pentru dezvoltarea profesională continuă. 

Rețeaua ISSA Hygieia își propune să inverseze această condiționare socială regretabilă și să pună la dispoziție o rețea de abilitare și de susținere care să permită persoanelor talentate să strălucească și să se dezvolte indiferent de sex. 

 ISSA Hygieia Network