Împreună, Diversey și Zenith Hygiene devin cel mai mare producător și furnizor de produse de curățare și igienă din Regatul Unit și Irlanda

Apr 16, 2018

LONDRA, 16 aprilie, 2018 – Diversey și Zenith Hygiene Group plc au anunțat astăzi finalizarea tranzacției realizate de Bain Capital Private Equity, care va reuni cele două companii, creând astfel cel mai mare producător și furnizor de produse de curățare și igienă din Regatul Unit și Irlanda. Încheierea tranzacției vine ca urmare a autorizării uzuale antitrust din partea Autorității pentru concurență și piețe din 19 martie 2018.

Concernul („Diversey” și „Zenith Hygiene Group”) devine lider de piață cu un capital de 170 milioane lire sterline și cu aproximativ 1.000 de angajați la nivel național, pregătit pentru extindere în Regatul Unit și Irlanda.

Directorul Executiv și fondatorul Zenith Hygiene Group, Ringo Francis, va conduce concernul în Regatul Unit și Irlanda și va fi subordonat lui Gaetano Redaelli, Președinte Diversey la nivel european.

Ringo Francis, împreună cu echipa de conducere Diversey condusă de Ilham Kadri, și Bain Capital vor executa o revizuire detaliată a concernului. Revizuirea se va axa pe consolidarea poziției pe piață, asigurarea unei oferte complete de produse și servicii pentru clienți și identificarea de noi oportunități în afara pieței britanice, beneficiind astfel de expertiza concernului.

Cu sediul în Hertfordshire, Zenith Hygiene produce și distribuie o gamă largă de produse de curățare și igienă de calitate superioară care deservesc clienți din domeniul sanitar, alimentar, ospitalier, de agrement și administrare a clădirilor, farmaceutic, precum și industriile de procesare a alimentelor și băuturilor. Compania are aproximativ 500 de angajați în 16 locații la nivel național, generând vânzări nete de 67 milioane lire sterline în exercițiul financiar încheiat în februarie 2017.

Diversey este furnizor global de soluții pentru igienă și curățenie, cuprinzând produse chimice, mașini de îngrijire a pardoselilor, accesorii și echipamente, precum și o gamă largă de servicii tehnologice cu valoare adăugată, servicii de siguranță alimentară și gestionare a apei și energiei. La nivel mondial, Diversey are aproximativ 9.000 de angajați, generând vânzări nete de aproximativ 2,6 miliarde USD în 2016.

Ringo Francis, CEO al Zenith Hygiene Group Plc, declara: „Marcăm începutul unui nou capitol interesant pentru noul grup din Regatul Unit și Irlanda. Combinarea acestor două mărci puternice va oferi beneficii semnificative clienților și angajaților noștri, precum și oportunități de extindere și dezvoltare în noi sectoare. Aștept cu interes valorificarea punctelor forte ale ambelor companii pentru a susține aspirațiile noastre în calitate de furnizor și angajator pereferat în Regatul Unit și Irlanda.”

Dr. Ilham Kadri, Președinte și Director Executiv Diversey afirma: „Suntem determinați să devenim lider global în industria curățeniei și igienei, clienții aflându-se în centrul atenției noastre. Atenția pe care Zenith Hygiene o acordă clienților va completa cu succes viziunea noastră în Regatul Unit și Irlanda. Împreună suntem mai puternici și voi fi încântat să depășim așteptările clienților noștri.”

Michel Plantevin, Director General al Bain Capital Private Equity, declara: „Ambiția noastră pe termen lung este să devenim liderul mondial în industria curățeniei și igienei, iar achiziția Zenith Hygiene reprezintă unul dintre primii pași în realizarea acestui plan. Suntem încântați să urmărim progresul și dezvoltarea concernului.”

Note pentru editori:

• Bain Capital a finalizat achiziția Diversey de la Sealed Air în septembrie 2017.
  • Achiziția Zenith Hygiene Group de către Bain Capital s-a realizat în 16 aprilie 2018.
  • Achiziția Zenith Hygiene a fost finanțată cu fonduri din bilanțul contabil al companiei Diversey.

Tranzacția fusese anunțată anterior în data de 9 octombrie 2017.