Solenis finalizează procesul de achiziție a firmei Diversey pentru 4,6 miliarde de dolari

Jul 05, 2023

Acordul combină doi lideri ai industriei pe piețe adiacente, dar în foarte mare măsură complementare

WILMINGTON, Del. (SUA) - Solenis, unul dintre cei mai importanți producători de produse chimice de specialitate utilizate în activități cu consum mare de apă, a finalizat procesul de achiziție anunțat anterior a firmei Diversey Holdings, Ltd., care intră în vigoare din data de 5 iulie, prin tranzacții în numerar, valoarea companiei fiind de aproximativ 4,6 miliarde de dolari. Diversey este un important furnizor de produse și tehnologii de igienizare, de prevenire a infecțiilor și de curățare.

Prin această achiziție, Solenis a devenit o companie care își desfășoară activitatea în peste 130 de țări, având 71 de unități de producție și peste 15.000 de angajați. Solenis, cu sediul în Wilmington, Delaware, a fost achiziționată de Platinum Equity în 2021. Ca urmare a acestei tranzacții, Bain Capital, acționarul majoritar al Diversey, va deține un pachet minoritar de acțiuni la Solenis.

„Prin această fuziune Solenis devine o firmă cu un portofoliu mai diversificat, cu o rază de acțiune la nivel mondial semnificativ mai mare și capacitatea de a oferi o suită de soluții de tipul „one-stop shop” care vin în întâmpinarea cererilor clienților și abordează problemele de gestionare a apei, de curățare și igienizare la nivel global”, a declarat John Panichella, CEO, Solenis. „Împreună, avem o fundație pe baza căreia putem continua să valorificăm parteneriatele noastre puternice cu clienții, serviciile inovatoare de top și cele cu valoare adăugată pentru a propulsa traiectoria agresivă de creștere a companiei Solenis. Având sprijinul continuu al firmei de investiții Platinum Equity, suntem siguri că vom maximiza oportunitățile promițătoare care vor apărea la orizont."

Panichella a declarat că adăugarea liniei Diversey de produse și tehnologii de curățare și igienizare contribuie la crearea de oportunități de vânzare încrucișată, datorită cărora Solenis va deveni un partener și mai valoros pentru clienții săi. „Acum dispunem de capacități mult îmbunătățite cu care ne putem ajuta clienții să abordeze provocările critice legate de sustenabilitate, să își reducă impactul asupra mediului și să creeze o lume mai curată și mai sigură”, a declarat acesta.

„Aceasta este o oportunitate transformativă de a aduce împreună două companii inovatoare care au dezvoltat soluții pentru multe dintre cele mai presante provocări din lume timp de peste 100 de ani”, a declarat Copreședintele firmei Platinum Equity, Jacob Kotzubei. „Unindu-și forțele, aceste companii sunt mai bine poziționate pentru a accelera ritmul progresului într-o gamă mai largă de piețe finale cu creștere rapidă.”

„Suntem încântați să creăm o platformă mai mare și mai cuprinzătoare, care va permite firmei Solenis să se dezvolte atât organic, cât și prin intermediul achizițiilor suplimentare pe piețele de bază, principale și cele adiacente,” a adăugat Directorul General al firmei Platinum Equity, Nathan Eldridge.

Consultanți

BofA Securities, Goldman Sachs și Piper Sandler au fost consultanții financiari ai companiei Solenis în cadrul tranzacției. Gibson, Dunn & Crutcher LLP a furnizat consiliere juridică, iar Willkie Farr & Gallagher LLP a furnizat consiliere financiară şi în materie de datorii firmelor Platinum Equity și Solenis. BofA Securities și Goldman Sachs au condus finanțarea prin îndatorare pentru acest proces de achiziție.

Despre Solenis

Solenis este unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial de produse chimice de specialitate axate pe furnizarea de soluții sustenabile pentru activitățile cu consum mare de apă, inclusiv pentru piața de consum, industrie, instituții, piețele de produse alimentare și băuturi, piscine și spa. Proprietate a firmei de investiții Platinum Equity, portofoliul de produse al companiei include o gamă largă de produse chimice pentru tratarea apei, auxiliare tehnologice, aditivi funcționali și dezinfectanți, precum și sisteme de monitorizare și control de ultimă generație. Aceste tehnologii sunt utilizate de clienți pentru îmbunătățirea eficiențelor operaționale, creșterea calității produselor, protejarea activelor uzinei, minimizarea impactului asupra mediului și crearea de medii mai curate și mai sigure. Compania, cu sediul în Wilmington, Delaware, are 71 de unități de producție amplasate strategic în întreaga lume și o echipă formată din peste 15.000 de experți în 130 de țări de pe șase continente. Solenis este o firmă care face parte din programul Best Managed Company din SUA pentru anul 2023.

Pentru informații suplimentare despre Solenis, vizitați www.Solenis.com sau urmăriți-ne pe platformele de comunicare socială.

Despre Platinum Equity

Înființată în 1995 de Tom Gores, Platinum Equity este o firmă de investiții la nivel mondial, cu active administrate în valoare de aproximativ 36 de miliarde de dolari și un portofoliu de aproximativ 50 de companii operaționale care deservesc clienți din întreaga lume. Platinum Equity este specializată în fuziuni, achiziții și operațiuni — o strategie de marcă numită M&A&O® — achiziționând și operând companii dintr-o gamă largă de piețe de activități, inclusiv producție, distribuție, transport și logistică, închiriere de echipamente, servicii metalurgice, mass-media și divertisment, tehnologie, telecomunicații și alte industrii. În ultimii 27 de ani, Platinum Equity a finalizat peste 350 de procese de achiziție.

PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Solenis