Protecția mediului înconjurător

Reducem continuu amprenta asupra mediului, facilitând, în același timp, realizarea aceluiași demers de către clienții noștri. La Diversey, zi de zi depunem eforturi în vederea furnizării de produse și servicii sigure și sustenabile care contribuie la o lume mai sănătoasă. Amprenta noastră asupra mediului este relativ redusă, iar impactul nostru cel mai mare rezidă din utilizarea produselor noastre. Însă aderăm la cele mai bune practici de sustenabilitate în cadrul operațiunilor noastre și ne străduim să ne reducem impactul cât mai mult posibil, oferind, în același timp, soluțiile sustenabile dorite de clienții noștri. 

Graphics in Protect Page RO

Impact Net Pozitiv

Ca parte a noii noastre strategii de sustenabilitate, Diversey și-a propus atingerea unui impact net pozitiv asupra sustenabilității. Obiectivul nostru de impact net pozitiv va duce la îmbunătățiri la nivel intern, vizând reducerea energiei, apei, deșeurilor și emisiilor de GES din lanțul nostru de aprovizionare. Pe măsură ce reducem amprenta lanțului de aprovizionare Diversey, vom oferi, de asemenea, posibilitatea unor economii semnificative pentru clienții noștri cu produse și soluții axate pe aceiași patru indicatori de mediu. Atunci când raportul dintre economiile clienților și amprenta noastră este pozitiv, obținem un rezultat net pozitiv. Aceasta înseamnă că, pe lângă reducerea impactului negativ, ne extindem impactul pozitiv asupra societății și asupra mediului. Impactul net pozitiv va servi drept principiu călăuzitor pentru Diversey în viitor, generând un raport din ce în ce mai pozitiv pe măsură ce sfera noastră se extinde, integrând noi soluții, inovații și operațiuni mai eficiente.

Circular Economy
Economie Circulară
Obiectiv: 100% din ambalaje vor contribui la economia circulară până în 2030

Diversey se angajează să promoveze o economie circulară care închide bucla deșeurilor, menține materialele în folosință și asigură regenerarea resurselor naturale. Continuăm să inovăm pentru a reduce volumul total de deșeuri și pentru a-i ajuta pe ceilalți să facă același lucru, concentrându-se pe utilizarea eficientă a materialelor și a resurselor.

Obiectivul general este de a reduce sau elimina amprenta de carbon a ambalajelor noastre. Acest lucru poate fi realizat prin creșterea eficienței ambalajelor (de exemplu, concentrații mai mari), realizarea unor ambalaje ușoare, creșterea conținutului materialului reciclat sau creșterea gradului de reciclare. Din nefericire, uneori aceste abordări se contrazic. De exemplu, foliile flexibile ușoare pot fi folosite pentru ambalarea produselor, dar deseori nu sunt reciclabile, deoarece tind să aibă mai multe straturi de polimer. În 2020, Diversey a găsit o metodă de a combina toate aceste principii într-un singur indicator de cuantificare pentru evaluarea reușitei. Metoda este o modificare a indicatorului de circularitate a materialelor introdus de Fundația Ellen MacArthur și Granta Design. 

Energy and Emissions
Energie și emisii
Obiectiv: Zero emisii nete de carbon în cadrul operațiunilor noastre până în 2050: țintă bazată pe știință pentru 2023

Schimbările climatice reprezintă cea mai mare problemă a epocii noastre și ne-am angajat să contribuim la remedierea acesteia. Știința arată clar faptul că: pentru stabilizarea schimbărilor climatice trebuie să trecem la o economie cu zero emisii de carbon. Ca parte a noii noastre strategii, „Protecție. Îngrijire. Sustenabilitate”, ne anunțăm obiectivul de a atinge zero emisii nete de carbon în cadrul operațiunilor noastre până în anul 2050, ne stabilim o țintă bazată pe știință pentru 2023 și schițăm pași progresivi pentru reducerea amprentei noastre de carbon. 

Câteva dintre măsurile pe care le luăm pentru a reduce emisiile de GES și utilizarea energiei în prezent includ: 

  • Producția de energie regenerabilă
  • Exploatarea echipamentelor rentabile și eficiente energetic
  • Eliminarea risipei de energie

De-a lungul timpului, Diversey și-a redus semnificativ emisiile de GES în unitățile sale de producție, depozite și birouri. Parteneriatul nostru cu programul Climate Savers al WWF a facilitat reducerea amprentei noastre de GES, respectiv a emisiilor absolute cu 48%. De atunci, am continuat să depunem eforturi în sensul eficienței operaționale pentru ca reducerea emisiilor să devină o practică standard. În ultimii ani am implementat mai multe proiecte pentru a reduce consumul de energie și emisiile de GES. Acestea constituie și în prezent factori determinanți ai eficienței. Obiectivul nostru de zero emisii de carbon până în anul 2050 este ambițios și reprezintă o schimbare în mentalitatea și abordarea noastră. 

Water Stewardship
Gestionarea apei în cadrul operațiunilor noastre

Schimbările climatice cresc stresul hidric în întreaga lume, amenințând accesul multor comunități la resurse de apă curată. Cele mai multe produse de curățare Diversey sunt soluții pe bază de apă, care necesită apă pentru clătire după utilizare. Fără acces la apă curată, Diversey nu poate fabrica produse de curățare. Fără apă pentru clătire, clienții noștri nu pot curăța. Importanța gestionării apei este motivul pentru care ne-am propus de mulți ani să îmbunătățim eficiența utilizării apei în lanțul de aprovizionare. 

Graphics in Protect Page RO Weight

Reducerea deșeurilor

Strategiile de reducere a deșeurilor la unitățile noastre demonstrează că reducerea și redirecționarea deșeurilor de la gropile de gunoi pot crește, de asemenea, eficiența operațională și pot reduce costurile. Diversey monitorizează deșeurile din următoarele categorii:

  • Materiale reutilizate în afara unității
  • Materiale reciclate
  • Materiale incinerate cu recuperare de energie
  • Materiale incinerate fără recuperare de energie
  • Materiale trimise la groapa de gunoi

Rata de evitare a gropilor de gunoi pe care o raportăm de mult timp este raportul dintre materialele trimise la groapa de gunoi și totalul deșeurilor din toate cele cinci categorii. Pentru a reduce atât ambalajele, cât și deșeurile chimice de la articolele returnate, centrele noastre de distribuție iau măsuri pentru:

  • Reambalare – Dacă ambalajele sunt deteriorate în urma manipulării, transportului sau procesului de returnare de către client, produsele sunt plasate în recipiente noi și returnate pe stoc ori de câte ori este posibil.
  • Returnare – Dacă ambalajele sunt deteriorate, iar produsele nu pot fi expediate sau reambalate, acestea sunt evaluate pentru vânzare pe piața secundară în recipiente de dimensiuni pentru distribuție angro la preț redus destinate furnizorilor calificați. Acestea includ materiale periculoase care altfel ar trebui eliminate. 
  • Reutilizare – Dacă ambalajele sunt deteriorate, iar produsele nu pot fi vândute pe piața secundară, nu se pot face reparații la nivel intern sau a expirat termenul de valabilitate, se procedează la evaluare în vederea returnării ca materie primă pentru operațiunile de producție. În prezent analizăm reutilizarea avantajoasă a produselor expirate cu terți de încredere.