„Sustenabil” este un termen general care este explicat în mai multe feluri.
Cu el, multe afirmații și ipoteze privind sustenabilitatea nu sunt întotdeauna justificate.
Pentru a clarifica cele mai frecvente ambiguități, am compilat o prezentare generală a faptelor și a miturilor despre sustenabilitate în ceea ce privește curățarea profesională.
Fapt sau mit? „Sustenabilitatea se referă doar la aspectele de mediu”
Mit. Verdele are multe nuanțe! Confuzia apare deoarece oamenii cred că sustenabilitatea se referă exclusiv la mediul înconjurător. Nu este așa. Sustenabilitatea înseamnă asigurarea unui echilibru bun între aspectele sociale, economice și de mediu ale activităților de afaceri.
Fapt sau mit? „Sustenabilitatea este scumpă”
Mit. Produsele sustenabile nu sunt neapărat mai scumpe decât articolele obișnuite. Cu siguranță nu la Diversey. Am ales să certificăm detergenții noștri de spălat vase cu eticheta ecologică a UE și/sau Nordic Swan. Clienții noștri plătesc un preț similar pentru aceste produse.
Fapt sau mit? „Un produs cu eticheta ecologică a UE are un impact redus asupra ecosistemelor”
Fapt. Eticheta ecologică a UE este eticheta ecologică europeană oficială. Eticheta se acordă numai produselor cu impact redus asupra mediului în comparație cu produse similare..
Fapt sau mit? „Produsele noastre sunt biodegradabile”
Fapt și mit. S-ar putea să fi auzit asta mai des ca un argument de vânzare. Strict vorbind, toate produsele sunt degradabile, iar compușii organici sunt biodegradabili. Roca dură este un mineral și nu se va biodegrada niciodată. Biodegradabilitatea surfactanților din detergenți și cea a agenților de curățare sunt reglementate în Europa de Regulamentul privind Detergenții. Această legislație europeană impune biodegradabilitate completă pentru toți surfactanții din detergenți și din agenții de curățare. Prezentul regulament stabilește testele care trebuie utilizate pentru a demonstra degradabilitatea. Biodegradarea completă înseamnă că substanța este descompusă complet de către microorganisme (bacterii) în acid carbonic, apă și, eventual, săruri minerale.
Fapt sau mit? „Pentru a curăța în mod sustenabil, ar trebui să folosesc numai produse cu eticheta ecologică a UE”
Mit. Sustenabilitatea merge dincolo de etichetă. Supradozajul unui produs certificat Eco UE este încă dăunător mediului. Dozarea corespunzătoare reduce impactul asupra mediului. Deși recunoaștem că exemplul de etichetă ecologică a UE joacă un rol important în alegerea Dumneavoastră pentru o alternativă sustenabilă, dezvoltăm viziunea noastră de sustenabilitate dincolo de certificare pentru a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele mai largi de sustenabilitate. O chimie mai ecologică și mai sigură este importantă, dar nu cu prețul risipei de produse, ambalaje și transport.
Implementarea unui sistem de dozare sporește eficiența costurilor și siguranța și, de asemenea, face organizația Dumneavoastră mai sustenabilă, cu un impact mai mic asupra mediului prin reducerea producției, transportului, depozitării, utilizării și eliminării deșeurilor. Economisiți până la 99,6% la materialul de ambalare în comparație cu produsele gata preparate, utilizând, de exemplu, sistemul de dozare QuattroSelect.
Fapt sau mit? „Un produs gata de utilizare creează mai multe deșeuri de plastic și transport”
Fapt. Utilizarea de produse foarte concentrate în loc de cutii gata de utilizat sau standard reduce semnificativ impactul asupra mediului prin reducerea deșeurilor de ambalaje și transport.
Fapt sau mit? „Detergenții ecologici nu funcționează la fel de bine”
Mit. Mai multe studii au arătat că performanța produselor de curățare sustenabile este la fel de bună ca și cea a unui produs obișnuit gata de utilizare.
Fapt sau mit? „Cu siguranță trebuie să folosești mai mult produs cu detergenți ecologici!
Mit. Agenții de curățare sustenabili sunt la fel de eficienți ca produsele de curățare obișnuite, la aceeași doză. Nu este nevoie de mai mult produs.
Fapt sau mit? „Un sistem de dozare reduce impactul asupra mediului”
Fapt. Produsele necesită spațiu de depozitare, generează deșeuri de ambalaje și trebuie să fie transportate. Utilizarea produselor foarte concentrate în ambalaje ușoare va reduce cantitatea de ambalaje din plastic și va facilita transportul, deoarece nu împachetați și mutați apa: aceasta este adăugată ulterior la fața locului pentru a oferi soluția finală.