Sustenabilitate

Thumbnail Thumbnail

Misiunea noastră este să protejăm și să ne preocupăm de oameni și de mediul înconjurător în fiecare zi, găsind mereu noi soluții inovatoare de curățenie și igienă orientate spre viitor.

 

În cursul celor aproape 95 de ani în care Diversey a elaborat tehnologii revoluționare de curățenie și igienă, am demonstrat că protejarea și îmbunătățirea mediului înconjurător sunt benefice în afaceri. Deși i s-au dat multe denumiri din 1923 și până acum, sustenabilitatea s-a aflat mereu la baza valorii pe care Diversey a oferit-o și continuă să o ofere clienților. Noul început al Diversey în 2017 ne-a oferit prilejul de a reflecta asupra progresului nostru și de a privi spre viitor, centrați pe oportunități pentru a ne întări angajamentul în ceea ce privește sustenabilitatea.

 

Dat fiind faptul că lumea este permanent marcată de provocări importante de natură socială și ecologică, timpul pe care îl alocăm reflecției asupra realizărilor noastre din trecut trebuie să fie scurt. De la elaborarea ultimei noastre strategii de sustenabilitate și ultimelor noastre obiective în anul de referință 2012, Organizația Națiunilor Unite a publicat Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Agenda constă în 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD) și a constituit un punct esențial de referință pentru dezvoltarea noii strategii de sustenabilitate Diversey.

 

Consumul resurselor naturale a crescut semnificativ. De acum și până în anul 2050, populația lumii va crește, atingând până la 10 miliarde de locuitori, astfel crescând și cererea pentru resursele limitate ale planetei noastre. Aceasta înseamnă că lumea are nevoie de cantități mari de hrană mai sănătoasă, de materiale din surse regenerabile, de cantități suficiente de energie și de o îmbunătățire a infrastructurii și transportului. Consumăm resursele Pământului de 1,7 ori mai repede decât poate ecosistemul planetei să le regenereze. În fiecare an, consumul nostru de resurse depășește oferta. În 2017, „ziua depășirii” a fost 2 august. Utilizăm mai multe resurse ecologice și servicii decât poate regenera natura, prin pescuitul excesiv, prin exploatarea excesivă a pădurilor și prin faptul că emitem mai mult dioxid de carbon în atmosferă decât pot absorbi ecosistemele.

 

Pentru a ne asigura că noua noastră strategie va avea impactul maxim și va ținti cele mai mari oportunități, ne-am analizat amprenta actuală; i-am ascultat pe clienți, experți și alte părți interesate; am studiat cadrele precum obiectivele de dezvoltare durabilă și am elaborat noua strategie de afaceri a Diversey. Prin demersul nostru intitulat „Mediatori pentru viață”, Diversey va acționa în vederea abordării oportunităților-cheie legate de mediul înconjurător, de natură socială și tehnologică.

 

Succesul durabil pe termen lung al Diversey depinde de abilitatea noastră de a funcționa eficient într-un mediu afectat de constrângeri în materie de resurse, de a depăși provocările critice de natură socială, de a reduce riscul în activitățile noastre și de a fi un lider în inovație în sectorul curățeniei și igienei, pentru clienții noștri. Strategia noastră intitulată „Mediatori pentru viață” include obiective îndrăznețe care trebuie atinse în cadrul activității și care sunt aliniate la mai multe obiective de dezvoltare durabilă, pentru a realiza o evoluție progresivă.

 

Mediatori pentru viață - obiective 2025

 By Improving The Environment. One Reducing energy intensity in our operation, Two Reduce greenhouse gas emissions intensity in our operations by 10%, Three Reduce waste to landfill in our operations by 10% and four reduce water use intensity in our operations by 5%

By Protecting and Caring for People. Five Eliminate recordable workplace injuries of Diversey employees. Six Ensure ethical supply chain by engaging 100% of suppliers with our Supplier Code of Conduct. Seven Ensure ethical business practices by training 100% of Diversey employees on Code of Conduct and Eight Improve lives of people in the communities we operate with Diversey Creating Shared Value programs for all sectors.

By Delivering Innovative Sustainable Solutions to the market. Nine Quantify the sustainability value associated with Diversey products and solutions. Ten Integrate sustainability scorecard into innovation process for 100% of new technologies. Eleven Reduce our packaging footprint and increase the recyclability of our plastic packaging and Twelve Improve safety and environmental profile of products through 100% compliance with our Responsible Chemistry Policy.