Diversey lansează noile recipiente SafePack™ pentru eficientizarea reciclării

Sep 09, 2022

Diversey, lider mondial în domeniul igienei, al prevenirii infecțiilor și al soluțiilor de curățare, a lansat o inițiativă inovatoare: „Recipientele SafePack™”. Sunt complet reciclabile, fiind primele de acest tip aprobate ONU pentru lichide clasificate. Aceste recipiente îi ajută pe clienți să reducă emisiile de carbon, să reducă deșeurile de plastic și să respecte cele mai înalte standarde de reciclare și siguranță.

Această inovație reprezintă încă un pas în atingerea obiectivelor corporative ale companiei. Recipientele cu produs concentrat sunt una dintre cele mai eficiente propuneri pentru curățare și igienizare. Acestea permit utilizatorilor să reumple din nou și din nou pulverizatoarele reutilizabile, îmbunătățind astfel reutilizarea plasticului și reducând la minimum deșeurile. Asigurându-se că recipientele sunt complet reciclabile, Diversey aduce o contribuție și mai mare la economia circulară.

În acest sens, au fost regândite designul, metoda de producție și materialele utilizate. Noile recipiente SafePack™ sunt fabricate dintr-un singur strat de polietilenă; o opțiune mai bună pentru mediu și mai ușor de reciclat, iar capacul și eticheta pot fi îndepărtate. Cu o nouă metodă de producție se evită risipa de material.

Noile recipiente SafePack™ de la Diversey reprezintă o evoluție față de recipientele anterioare. Realizate în același design excelent, robust și fără picurare, conform celor mai înalte standarde de reciclare și siguranță, acestea oferă beneficii unice suplimentare:

• Recipiente aprobate de Organizația Națiunilor Unite pentru lichide ADR (clasificate)
  • Recipiente modificate de la 1,5L la 2L; o dimensiune mai mare înseamnă mai puține deșeuri.
  • Reduc deșeurile de plastic.
  • Reduc amprenta de carbon.
  • Reduc emisiile de CO2.
  • Îndeplinesc cerințele de sustenabilitate ale clienților.
  • Contribuie la economia circulară.

Un singur recipient conține suficientă soluție de curățare concentrată pentru a umple din nou și din nou mai multe pulverizatoare, odată diluată. De exemplu, o unitate (6L) de dezinfectant concentrat SumaⓇ Bac D10 pentru curățarea bucătăriei echivalează cu 400 de pulverizatoare gata de utilizare, reducând astfel amprenta de carbon de la 24,7 la 0,11 CO2 echivalent.

Aceasta schimbă cu adevărat situația și reprezintă un pas vizibil spre o lume mai curată și mai bună. Antoine Rocourt, Director Dezvoltare Durabilă la Diversey, a avut câteva idei de împărtășit:

„De peste 95 de ani, dezvoltăm și furnizăm produse, servicii și tehnologii inovatoare pentru a revoluționa curățenia într-o varietate de sectoare, protejând totodată mediul înconjurător.”

„Ne-am îmbunătățit amprenta ambalajului prin trecerea de la produse gata de utilizare la produse concentrate. Recipientele cu produse concentrate sunt una dintre cele mai eficiente propuneri pentru curățarea și igienizarea bucătăriilor, întreținerea cădirilor și îngrijirea pardoselilor. Pulverizatoarele pot fi reumpute din nou și din nou, pentru a reduce astfel la minimum deșeurile de plastic, folosind sisteme simple, sigure, închise, suspendate.”

„Asigurarea faptului că recipientele sunt complet reciclabile conform noilor standarde ecologice și liniilor directoare UE privind ambalajele ecologice reprezintă un pas înainte în ambiția companiei noastre ca toate ambalajele noastre de bază să contribuie la economia circulară.”

Despre Diversey

Misiunea Diversey este de a proteja și de a avea grijă de oameni prin tehnologii de igienă revoluționare, prevenirea infecțiilor și soluții de curățare. Dezvoltăm și livrăm produse inovative, servicii și tehnologii care salvează vieți și care protejează mediul înconjurător. În decursul celor 95 de ani de existență, marca Diversey a devenit simbolul calității produselor, serviciilor și al inovației.

Suita noastră de soluții complet integrată combină chimicale brevetate, echipament și sisteme de dozare, mașini de curățare, servicii și analiză digitală. Suntem un partener de încredere; servim peste 85,000 de clienți în peste 80 de țări, cu o rețea de aproximativ 8,600 de angajați la nivel global.

Pentru a afla mai multe despre noile recipiente SafePack™ de la Diversey, faceți clic mai jos:

Descărcați broșura SafePack