Cum să reduceți utilizarea plasticului cu produse de curățare ecologice

Cum pot companiile să reducă utilizarea plasticului cu produse de curățare mai prietenoase cu mediul

 How to reduce plastic usage with eco cleaning products  How to reduce plastic usage with eco cleaning products
Antoine Rocourt Diversey
European Marketing Director Sustainable Development
Jun 02, 2023

Știați că adoptarea unor soluții de curățare care au un impact mai mic asupra mediului vă poate îmbunătăți afacerea în mai multe moduri?

Potrivit datelor citate în „Multe nuanțe de verde” (whitepaper), 50% dintre companiile din 15 piețe majore preferă să colaboreze cu companii cu „reputație bună de mediu”.

Ca atare, înțelegerea și disponibilitatea de a utiliza produsele sustenabile vă pot duce afacerea la noi niveluri.

Pentru ca afacerea Dumneavoastră să respecte reglementările UE și, la rândul său, să atragă clienții potențiali, trebuie să înțelegeți sustenabilitatea.

Raportul Brundtland (comandat de ONU ca urmare a problemelor de mediu ridicate la celebra conferință de la Stockholm din 1972) definește sustenabilitatea ca:

„Dezvoltare care satisface nevoile prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi.”

Aceasta înseamnă că deciziile sustenabile ar trebui să acorde prioritate oamenilor, planetei și profitului, în această ordine.

În acest scop, companiile trebuie să dezvolte o strategie de curățare care să se concentreze pe economii de energie, apă și operațiuni.

În centrul acestor trei obiective strategice este o întrebare fundamentală: cum pot companiile să reducă utilizarea plasticului? Plasticul este o parte majoră și deseori inevitabilă a industriei de curățare industrială, așa că orice strategie trebuie să vizeze reducerea utilizării și a impactului acestuia.

 

De ce este important să reducem utilizarea plasticului?

Fundația Ellen MacArthur constată următorul fapt: cantitatea de plastic din oceanele noastre va depăși cantitatea totală de biomasă de pește până în 2050. Pentru a răspunde preocupărilor legate de mediu, obiectivele UE prevăd că tot plasticul ar trebui să fie reutilizabil sau reciclabil până în 2030. Ca agent economic, trebuie să vă amintiți aceste lucruri atunci când vă gândiți cum să reduceți cantitatea de plastic pe care o utilizați.

Ori de câte ori este posibil, ne propunem să eliminăm plasticul din operațiunile noastre și, probabil, afacerea Dumneavoastră are obiective similare. Totuși, în situațiile în care nu puteți elimina complet plasticul din operațiunile Dumneavoastră, reducerea este scopul nostru. Diversey urmează acest motto simplu: Reduceți. Reutilizați. Reciclați. Regândiți. Facem acest lucru prin utilizarea materialelor organice biodegradabile în produsele noastre.

 

How to reduce plastic in cleaning

De asemenea, oferim produse de curățare care vă pot ajuta să vă reduceți amprenta de carbon, să reduceți cerințele de volum și să reduceți costurile de transport.

Puteți afla mai multe despre cum să reduceți utilizarea plasticului de unică folosință, ca afacere, în următoarele secțiuni.

 

Este posibil să reduceți utilizarea plasticului în curățare?

Curățarea care ține cont de mediul înconjurător presupune eliminarea sau reducerea materialelor plastice în procesul de curățare. Cum putem reduce plasticul de unică folosință în curățare? Când analizăm cum să reducem utilizarea zilnică a plasticului în afaceri, trebuie să ne concentrăm pe patru domenii cheie.

 

 1. Utilizați concentrate

Produsele concentrate de la Diversey, în sticlă, pot fi diluate de mai multe ori. Aceasta înseamnă că sticla de declanșare cu soluția în uz este refolosită de mai multe ori în loc de o singură dată, cum este cazul produselor gata de utilizare obișnuite.

 

2. Folosiți echipamente de distribuire pentru a dilua concentratele

Cleaning products dilution

Echipamentele specializate de distribuire la fața locului pot fi utilizate împreună cu, de exemplu, pungi precum SafePack. Aceste sisteme de distribuire facilitează diluarea concentratelor și, prin urmare, reduc risipa de ambalaj și evită supradozajul produsului. Acest lucru reduce costurile și impactul companiei Dumneavoastră asupra mediului.

 

3. Utilizați ambalaje care pot fi reciclate

Utilizați ambalaje care pot fi reciclate. Plasticul din ambalaj este apoi reutilizat pentru a crea ambalaje noi. Pungile SafePack de la Diversey sunt fabricate dintr-un singur tip de plastic. Acest lucru înseamnă că pot fi eliminate ca deșeuri de plastic și reciclate. În plus, pungile SafePack sunt fabricate dintr-o singură foaie de plastic. O singură foaie este suflată în mai multe pungi, astfel încât să nu existe deșeuri.

 

4. Folosiți produse fabricate din resurse regenerabile

Produsele de curățare ar trebui să fie fabricate din cât mai puține substanțe chimice posibil. Atunci când sunt utilizate substanțe chimice, cât mai multe dintre ele ar trebui să provină din materiale pe bază de plante, mai degrabă decât din materiale pe bază de fosile. Produsele SURE de la Diversey sunt fabricate în principal din resurse regenerabile pe bază de plante.

 

Curățare ecologică și certificări

Diversey se angajează să dezvolte soluții durabile care vă susțin obiectivele și să ridice ștacheta în materie de sustenabilitate. Așa este de zeci de ani. Suntem membru al A.I.S.E. Charter for Sustainable Cleaning 2020+ și am câștigat diverse premii pentru inițiativele noastre de sustenabilitate și pentru produsele noastre de curățare sustenabile.

Obișnuim să ne referim la lucrurile pe care le considerăm „bune pentru mediu” folosind termenul „ecologice”. Din păcate, producția are întotdeauna un impact asupra mediului în ceea ce privește emisiile de carbon. Explorăm toate măsurile pentru a minimiza acest impact, și totodată luăm în considerare produse și soluții pentru clienți care pot avea un impact general net pozitiv, de exemplu prin reducerea semnificativă a consumului de apă și energie.

Aici, la Diversey, știm de ce este important să reducem utilizarea plasticului. Nu numai atât; înțelegerea noastră cu privire la modul de reducere a cantității de plastic pe care o folosim s-a combinat cu cunoștințe și acțiuni, conducând astfel la realizări de sustenabilitate remarcabile de-a lungul anilor:

  • 1935 - HF Johnson Jr. dezvoltă o modalitate de a întreține palmierii carnauba, care conțin un ingredient crucial pentru produsele de curățare.
  • 1975 – Diversey elimină clorofluorocarburile din toate produsele cu aerosoli.
  • 1994 – Diversey câștigă un premiu al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu: Medalia de Aur pentru Realizări Internaționale a Centrului Mondial pentru Mediu.
  • 1996 – Diversey creează Consiliul de Administrație Marină cu Wild Wildlife Fund.
  • 2007 – Diversey lansează Pur-Eco, o gamă sustenabilă de produse de curățare cu etichetă ecologică.
  • 2014 – Diversey câștigă un Sealed Air Award.
  • 2015 – Diversey lansează gama de produse de curățare SURE, 100% biodegradabilă și pe bază de plante.
  • 2023 - Diversey câștigă o medalie de aur EcoVadis pentru sustenabilitate

 

Economisirea energiei și a apei în curățare

Sustenabilitatea nu înseamnă doar găsirea de soluții de curățare care să reducă deșeurile de plastic. Ori de câte ori este posibil, ar trebui să încercați să utilizați produse de curățare care respectă cele patru principii menționate anterior:

  • Utilizați concentrate
  • Utilizați echipament de distribuire pentru a dilua concentratul
  • Utilizați ambalaje care pot fi reciclate
  • Utilizați produse fabricate din resurse regenerabile

Identificarea produselor care îndeplinesc aceste patru obiective este cea mai bună modalitate de a reduce utilizarea plasticului și de a avea cel mai mic impact posibil asupra mediului. În plus, utilizarea produselor care îndeplinesc aceste obiective vă va ajuta, de asemenea, afacerea să reducă consumul de energie și de apă.

Pentru a reduce cantitatea de energie și de apă, trebuie să efectuați orice rutină de curățare comercială în trei moduri:

  • Produsele adecvate pot reduce cantitatea de ambalaj pe care o folosiți.
  • Produsele adecvate pot crește durata de viață a unui produs și pot reduce numărul de comenzi plasate.
  • Produsele adecvate pot reduce costurile de transport și emisiile de CO2.

În ceea ce privește consumul de apă și de energie, soluția de curățare adecvată va folosi cea mai mică cantitate de ambalaj posibil pentru a reduce impactul pe care îl aveți asupra mediului. Există trei tipuri principale de produse de curățare, fiecare dintre ele afectându-vă în mod diferit consumul de energie și consumul de apă:

  • Spray-uri gata de utilizare
  • Produse standard concentrate
  • Produse super concentrate

Trucul, aici, este să găsiți soluția potrivită pentru nevoile Dumneavoastră. De exemplu, folosirea unui concentrat în locul unui spray poate reduce consumul de apă. De asemenea, va necesita mai puține ambalaje și va provoca mai puțină poluare prin transport. Deși va trebui, de asemenea, să luați în considerare dacă aveți procesul de utilizare corectă a unui produs concentrat, pe măsură ce integrați gama de soluții Diversey în strategia Dumneavoastră de curățare sustenabilă.

 

Economii operaționale în curățare

Este important să luați în considerare suma pe care o cheltuiți pe produse și costurile de transport. Cu cât mai puțin aveți nevoie de ceva și cu cât puteți face un produs să reziste mai mult, cu atât puteți menține costurile mai mici. În plus, veți avea un impact mai mic asupra mediului.

Scopul este de a reduce numărul produselor pe care le utilizați (impactul volumului), ceea ce, la rândul său, reduce cantitatea de transport de care aveți nevoie (impactul transportului). Când reduceți volumul și impactul transportului, economisiți bani și aveți o afacere sustenabilă. Produsele Diversey vă ajută să atingeți aceste obiective. Câteva dintre modalitățile prin care facem acest lucru sunt:

  • Oferim produse cu ambalare minimă.
  • Oferim soluții pentru a putea trece de la produse gata de utilizare la concentrate și super concentrate (concentratele reduc impactul volumului și impactul transportului).
  • Ne asigurăm că toate ambalajele noastre sunt reciclabile.
  • Oferim sticle cu pulverizare reutilizabile.
  • Oferim ambalaje și produse reîncărcabile/reutilizabile ori de câte ori este cazul.

 

Cum să reduceți plasticul de unică folosință: produse de curățare

Acum știți de ce, să vedem cum companiile pot reduce utilizarea plasticului cu produse de curățare specifice. Pe lângă faptul că vă ajută să salvați planeta, produsele potrivite vă pot ajuta să rămâneți în conformitate cu legislația.

Legile din Europa spun că materialele organice trebuie să aibă standarde minime de biodegradabilitate. Produsele de curățare potrivite vă pot reduce, de asemenea, amprenta de carbon (impact mai mic asupra transportului). De asemenea, aceste produse pot fi mai sigure și mai eficiente.

Unele dintre produsele de top și consumabilele sustenabile din gama Diversey sunt: