Istoria noastră

Thumbnail Thumbnail
Timeline

 

1923

Diversey Corporation a fost înființată la data de 4 august 1923 de către August Kochs și fiul său Herbert W. Kochs, ca o filială specializată a companiei Victor Chemical Works, companie cu sediul în Chicago, care desfășura activități de curățare industrială și care fusese fondată cu două decenii mai înainte, în 1902.

Tatăl și fiul au dorit să dea noii lor organizații un nume „care să nu îi limiteze, care să nu aibă nicio conotație și să nu însemne ceva anume”. Discuția despre numele companiei a avut loc într-un restaurant de pe bulevardul Diversey din Chicago, în timp ce aceștia luau prânzul. Ideea i-a venit lui Kochs senior atunci când s-a uitat pe fereastră și a văzut indicatorul cu denumirea străzii. Herbert a rămas director al Diversey, Inc. timp de 35 de ani.  

 

1950

În decembrie 1950, Diversey Corp. a început să-și desfășoare activitatea ca entitate separată, după o ofertă publică de achiziționare a 143.000 de acțiuni din capitalul comun, prezentată de către F. Eberstadt & Co., Inc.

 1978 - Molson

În 1978, The Molson Companies Limited, poate cel mai bine cunoscută ca fiind cea mai veche fabrică de bere din America de Nord, a continuat o diversificare strategică ce a inclus achiziții de substanțe chimice specializate. Compania i-a oferit Diversey Corp. 28 de dolari per acțiune, Molson făcând astfel prima sa achiziție de amploare în SUA. Herbert Kochs a rămas director până în anul 1979, când s-a pensionat.

 

Doi ani mai târziu, Molson a achiziționat o altă companie americană de curățenie, BASF Wyandotte Corporation, un producător de substanțe chimice specializate, destinate serviciilor de alimentație publică și spălătoriilor comerciale. Prin fuziunea ulterioară dintre BASF și Diversey în Canada, divizia de produse chimice a companiei Molson a devenit al doilea cel mai mare contribuitor la câștigurile companiei. Datorită fuziunii, cota de piață a Diversey în SUA a crescut rapid. Apoi divizia de substanțe chimice specializate a avut cea mai mare prezență la nivel mondial față de oricare altă companie din industria chimică, fiind reprezentată în 36 de țări, cu 52 de unități de producție. Pentru a-și susține avantajul, Diversey s-a axat pe dezvoltarea produselor și tehnologiilor utilizate la nivel mondial.

 


 

1996 - Unilever

Pe măsură ce Molson a părăsit ușor piața produselor chimice de curățat, cea mai mare parte a companiei Diversey a fost vândută în 1996 către compania transnațională anglo-olandeză de bunuri de larg consum, Unilever. După achiziția în 1996 a companiei Northbrook, corporația Diversey cu sediul în Illinois a creat DiverseyLever, în urma fuziunii ulterioare cu Lever Industrial International. În iunie 2001, vânzările proforme ale DiverseyLever erau estimate la 1.654 miliarde de dolari. Activitățile din SUA s-au desfășurat la sediul din Cincinatti, Ohio, un centru al activității Unilever.

 


 

2002 - Johnson Wax Professional

Pe măsură ce Unilever s-a reorientat spre portofoliul întreprinderilor de consum, segmentul de curățenie de uz industrial și instituțional DiverseyLever a fost vândut în 2002 către Johnson Wax Professional (JWP), companie din SUA cu sediul în Racine, Wisconsin. Unilever a păstrat un procent de 33% din acțiunile noii afaceri JohnsonDiversey.

 

Prin această achiziție a luat naștere a doua cea mai mare companie de pe piața curățeniei de uz industrial și instituțional (I & I), cu vânzări de aproximativ 2,6 miliarde de dolari, astfel fiind combinate două industrii globale, de curățare și igienizare, cu un nivel foarte mic de suprapunere pe piață: Johnson Wax Professional în domeniul îngrijirii pardoselilor și menajului și DiverseyLever în domeniul spălării vaselor, rufelor și procesării alimentelor/igienizării.

 

2009

În iulie 2009, Unilever și-a redus cota de participare la 4%. În același timp, JohnsonDiversey a anunțat că compania Clayton, Dubillier & Rice, Inc. (CD&R) va prelua un procent de 46% din acțiuni, ca parte a unei inițiative mai ample de recapitalizare. Numele Diversey a fost vândut împreună cu toate mărcile utilizate exclusiv în activitățile DiverseyLever. DiverseyLever a continuat să vândă anumite mărci de consum păstrate de Unilever către canale profesionale și canale cash & carry.

 

2010

La data de 1 martie 2010, JohnsonDiversey, Inc. și JohnsonDiversey Holdings, Inc. au anunțat că consiliile de administrație ale ambelor entități au aprobat o modificare a denumirilor lor comerciale. La acel moment, JohnsonDiversey, Inc. și-a schimbat denumirea în Diversey, Inc., iar JohnsonDiversey Holdings, Inc. și-a schimbat denumirea în Diversey Holdings.  

 


 

2011 - Sealed Air, Corp.

La data de 1 iunie 2011, Sealed Air Corporation și-a anunțat intenția de a cumpăra Diversey, Inc. În 2013, Sealed Air a anunțat noi strategii divizionale, prin crearea entităților comerciale Food Care, Product Care și Diversey Care. În octombrie 2016, Sealed Air a anunțat un plan de scindare a diviziei Diversey Care, împreună cu activitatea de igienă alimentară și de curățenie, în cadrul diviziei Food Care.

 


 

2017 - Bain Capital Private Equity

În martie 2017, Bain Capital Private Equity a anunțat cumpărarea diviziei Diversey Care a companiei Sealed Air, precum și a afacerii cu soluții de igienă alimentară care făcea parte din divizia Food Care, aceasta urmând a fi gestionată ca o companie de sine stătătoare. Vânzarea a fost finalizată la 6 septembrie 2017, iar astfel compania a revenit la denumirea sub care a fost înființată, Diversey Inc.

 

La data de 4 august 2017, Diversey a sărbătorit 95 de ani de inovație. 

Diversey 95 Years