Susținerea unei guvernanțe puternice

Nu contează doar ceea ce facem, ci și cum o facem. Buna guvernanță este fundamentul activității Diversey și este esențială pentru dezvoltarea și succesul nostru. Structura noastră de guvernanță corporativă, practicile de gestionare a riscurilor și de conformitate și protocoalele de securitate reflectă angajamentul nostru constant față de o conduită responsabilă și transparentă.

Governance
Comitetul de nominalizare și guvernanță 
  • Elaborează și recomandă Consiliului nostru de Administrație cele mai bune practici și principii de guvernanță corporativă
  • Monitorizează tendințele ESG (mediu, social și guvernanță) semnificative și Consiliul și comitetele supervizează problemele ESG relevante
  • Supraveghează contribuțiile politice și caritabile
  • Face demersuri de informare a acționarilor pe probleme ESG

 

Sustenabilitate  Guvernanță  Transparență 

Implicarea și colaborarea definesc modul în care abordăm sustenabilitatea la Diversey. Sustenabilitatea nu constituie sarcina unei singure persoane sau o activitate independentă, aceasta este integrată în modelul nostru de afaceri și în performanța fiecărui membru al echipei și a fiecărei unități operaționale din cadrul operațiunilor noastre globale. 

 

Etică și conformitate

Pentru a ne îndeplini misiunea de a dezvolta soluții de top în materie de igienă, prevenire a infecțiilor și curățare care protejează și îngrijesc oamenii și planeta, trebuie să acționăm în permanență cu integritate și responsabilitate.

 

Obiectiv: Obținerea conformității 100% cu politica noastră privind chimia responsabilă 

Proiectarea și dezvoltarea tuturor produselor Diversey integrează o considerație profundă față de sănătatea umană și mediu. Aplicăm principiile chimiei ecologice în dezvoltarea produselor noastre, ceea ce ne încurajează să reducem substanțele chimice la sursă; să reducem la minimum riscurile la adresa siguranței angajaților noștri, clienților și comunităților în care ne desfășurăm activitatea; și în cele din urmă să dezvoltăm produsele sigure și sustenabile pe care le doresc clienții noștri. 

Diversey menține, de asemenea, o listă Responsible Chemistry (RCL) pentru a ne ghida în continuare spre substanțe chimice mai sigure și pentru a gestiona riscurile asociate cu substanțele chimice din produsele Diversey. RCL stabilește restricții pentru substanțele chimice care ridică probleme de mediu, sănătate, siguranță sau reglementare și se aplică tuturor materiilor prime, ingredientelor și componentelor produselor Diversey. 

Responsible Chemistry

 

O parte importantă a abordării noastre privind guvernanța eficientă este formalizarea abordării noastre față de integritatea sustenabilității în procesul nostru de inovare. Sustenabilitatea este un considerent puternic pentru inovare, iar Diversey folosește un tabel de punctaj detaliat pentru a analiza pe deplin toate oportunitățile de sustenabilitate. 

 

Tabelul de punctaj al Diversey privind sustenabilitatea include trei platforme tehnologice: substanțele chimice, ambalajele și echipamentele. Pentru fiecare dintre aceste platforme există criterii pentru identificarea oportunităților de îmbunătățire a sustenabilității performanței unui produs nou, examinând fiecare etapă a ciclului de viață al produsului. În fiecare dintre platforme există cinci categorii de cicluri de viață; materii prime, fabricare, distribuție și depozitare, utilizarea produselor și sfârșitul duratei de viață. Pentru fiecare platformă tehnologică există maximum 25 de criterii individuale, precum respectarea Politicii noastre privind chimia responsabilă, conținutul de materiale regenerabile, fabricarea eficientă, consumul redus de apă în unitatea clientului și gradul de reciclare. 

 

Tabelul de punctaj include un cadru tehnic care contribuie la descoperirea modalităților de integrare a atributelor suplimentare de sustenabilitate în proiect. Cu toate acestea, adevărata forță a abordării constă în facilitarea unei discuții între departamentele de cercetare și dezvoltare, marketing și sustenabilitate care are loc la începutul procesului. Stimulând brainstorming-ul multidisciplinar în prima parte a procesului de inovare, evităm ca sustenabilitatea să devină un considerent tardiv care este luat în considerare doar înainte de lansarea produsului. 

25 Criteria for Sustainability