O soluție de curățare durabilă, „fără mâini” la Spitalul Universitar din Aalborg

Datorită mașinii TASKI SWINGOBOT 2000, activitățile de curățenie durabilă au devenit o prioritate în cadrul Spitalului Universitar din Aalborg.

Spitalul Universitar din Aalborg Spitalul Universitar din Aalborg

 

Rezumat 

Spitalul Universitar din Aalborg cuprinde mai multe departamente și clădiri amplasate pe o rază largă a orașului. Menținerea curățeniei de bază a pardoselilor reprezintă o provocare constantă, ca urmare a cerințelor de natură logistică și a dimensiunii totale a suprafețelor acestor unități spitalicești. Ca urmare, Spitalul Universitar a început să caute o soluție de curățare mai eficientă și mai durabilă, pentru a ajuta la îndeplinirea acestei ample sarcini zilnice. Fiind impresionat de o demonstrație a produsului, spitalul a decis să implementeze soluția TASKI SWINGOBOT 2000 de la Diversey. O mașină robotizată de îngrijire a pardoselilor, de tip „fără mâini”, TASKI. SWINGOBOT 2000 este concepută pentru a spori productivitatea, reducând în același timp consumul de resurse, inclusiv apa și produsele chimice de curățare.

TASKI Swingobot 2000

Provocare 

Spitalul Universitar din Aalborg este cel mai mare spital din zona nordică a Danemarcei. Unitățile sale sunt amplasate în zonele din sudul și din nordul orașului Aalborg, cel mai mare din regiune. Spitalul cuprinde și o serie de unități situate în Fars, Hobro și Thisted, precum și o serie de clădiri-satelit situate în Havrevangen, Vesterbro, Kastetvej și Nybrovej. Activitatea spitalului este organizată pe mai multe departamente. Acestea includ: secția ORL, secțiile de oftalmologie și dializă situate în Hjorring, precum și secțiile de ortopedie și chirurgie situate în Hjorring, respectiv în Frederikshavn.

 

Calculând un total al suprafeței tuturor acestor unități, menținerea continuă a curățeniei și igienei poate constitui o provocare considerabilă – ambele fiind aspecte cruciale pentru un spital. Luând în calcul un număr aproximativ de 6500 de angajați precum și multitudinea de pacienți și vizitatori care intră zilnic în unitățile spitalicești, sunt multe de luat în considerare atunci când vine vorba de menținerea standardelor înalte de igienă, ce se impun în astfel de unități. Această provocare este intensificată de răspândirea geografică a numeroaselor unități și departamente ale spitalului.

 

Prin urmare, s-a decis găsirea unei soluții alternative pentru ameliorarea acestei poveri, avându-se în vedere totodată și sporirea eficienței echipei de curățenie a spitalului. Însă soluția căutată de spital nu avea la bază doar nevoia de eficiență. Spitalul Universitar caută permanent metode noi de inovare și de a-și face activitățile mai durabile. Prin urmare, a fost important ca soluția de curățare implementată să ajute spitalul și în îndeplinirea acestei cerințe.

TASKI Swingobot 2000 Screen

Soluție 

Căutarea unei soluții mai durabile pentru spital s-a încheiat după vizualizarea unei demonstrații a capabilităților mașinii TASKI. SWINGOBOT 2000. Această mașină robotizată de curățare „fără mâini” a pardoselii, emblematică pentru Diversey, a fost concepută special pentru a oferi productivitate ridicată, cu un consum minim de resurse. Morten Kristein, consultant senior la Spitalul Universitar din Aalborg, a fost impresionat imediat, iar astfel s-a luat decizia de a investi în două mașini Diversey, pentru atingerea obiectivelor spitalului: „Am decis să începem să utilizăm TASKI. SWINGOBOT 2000 în 2017. A fost foarte simplu să începem să lucrăm cu această mașină, deoarece este foarte simplu de utilizat. Utilizăm doi roboți, de cinci ori pe săptămână, iar fiecare funcționează aproximativ patru ore pe zi. Estimăm că TASKI. SWINGOBOT curăță aproximativ 9000 m la fiecare tură.”

 

TASKI. SWINGOBOT 2000 este doar una dintre soluțiile inteligente de tip „fără mâini” pe care Diversey le oferă pentru a spori capabilitățile de curățare ale clienților săi. Tehnologia sa inovatoare și caracteristicile inteligente – ce reprezintă o emblemă a gamei TASKI – facilitează o curățenie rapidă și eficientă într-o multitudine de sectoare. Mașinile SWINGOBOT sunt utile în special în centrele medicale, unde menținerea unui standard ridicat al igienei este o necesitate absolută.

 

Comenzile intuitive ale TASKI. SWINGOBOT 2000 fac ca această mașină să fie extrem de ușor de utilizat și de întreținut, ea fiind echipată cu cel mai modern sistem de telemetrie integrat. Astfel software-ul poate avea o comunicare continuă, prin sonare, lasere și alți senzori care, la rândul lor, asigură o navigare sigură și eficientă prin unitățile spitalicești.

 

Caracteristicile inteligente includ soluțiile IntelliDose, IntelliFlow, IntelliTrail și Aquastop – toate acestea ajută la minimizarea cantității de deșeuri inutile și la îmbunătățirea durabilității. De îndată ce l-a implementat, Spitalul Universitar a constatat că sistemul IntelliDose a ajutat eficient la calcularea și furnizarea cantității optime de substanțe chimice, pentru sarcina sau tipul de pardoseală selectat. Astfel s-au redus consumul de substanțe chimice și posibilitatea de apariție a erorilor umane, prin eliminarea aproximării cantităților de către personalul responsabil cu curățenia.

 

În mod similar, sistemul automat IntelliFlow a ajutat spitalul să-și regleze cantitatea de apă furnizată, pe baza mașinii și a razei sale de virare. Utilizarea unor ajustări în timp real cu IntelliFlow facilitează adaptarea debitului soluției de curățare, în vederea reducerii consumului de apă și umplerii rezervoarelor, simultan fiind reduse și costurile de operare.

 

Prin aplicarea tuturor caracteristicilor inteligente, spitalul a putut ajusta cu ușurință consumul, astfel încât acesta să corespundă celor mai bune practici de mediu, și a beneficiat de autonomie completă în ceea ce privește modul de utilizare a mașinilor. Deoarece poate funcționa autonom, SWINGOBOT poate genera economii de costuri operaționale de până la 70 %, oferind în același timp aceeași calitate excelentă a curățeniei, la fiecare utilizare, fără excepție.

TASKI Swingobot 2000 In Use

Rezultate

Spitalul Universitar din Aalborg a fost foarte impresionat de rezultatele obținute din momentul în care s-a decis utilizarea TASKI. SWINGOBOT 2000. Soluția robotizată de tip „fără mâini” a ajutat la revoluționarea activităților de curățare, permițând personalului responsabil cu curățenia să își dedice timpul altor sarcini în cadrul spitalului. Productivitatea a fost raționalizată în mod eficace, iar sarcinile de curățare au fost îndeplinite într-un timp mai scurt.

 

Morten Kristein afirmă: „Un robot este mai constant. El menține permanent aceeași viteză. Impactul asupra eficienței a fost semnificativ. Prin utilizarea mașinii SWINGOBOT, un alt membru al personalului responsabil cu curățenia poate primi alte sarcini. Este necesară doar o verificare ocazională a mașinii, pentru a vedea dacă totul funcționează în parametri normali”.

 

TASKI SWINGOBOT 2000 a contribuit la îndeplinirea priorității de a realiza activități de curățenie mai durabile. Acest lucru a fost atins prin implementarea gamei de comenzi pe care spitalul le are asupra activităților de curățenie.

 

Morten Kristein continuă: „TASKI SWINGOBOT 2000 este mult mai ecologic decât alte mașini, deoarece utilizează cu 75 % mai puțină apă. Cred că este important pentru noi ca spital să explorăm și să investim în noi tehnologii și să devenim mai eficienți, spre beneficiul personalului și pacienților noștri. Considerăm că TASKI. SWINGOBOT 2000 are cu siguranță o contribuție foarte mare la realizarea acestei viziuni.”

 

Prin utilizarea caracteristicilor inteligente inovatoare ale TASKI SWINGOBOT 2000 pentru gestionarea și monitorizarea consumurilor generate de activitatea de curățenie, cantitatea de deșeuri a spitalului a fost redusă substanțial – astfel economisindu-se atât bani, cât și resurse energetice. De asemenea, spitalul s-a putut astfel concentra asupra aplicării beneficiilor durabilității și asupra sporirii productivității în alte domenii.

 

Consultantul senior Morten Kristein concluzionează: „Nu am nicio ezitare în a recomanda TASKI SWINGOBOT 2000 și altor spitale. De îndată ce bugetul ne va permite, vom căuta să extindem această soluție și să achiziționăm mai mulți roboți de la Diversey. Astfel ne asigurăm că programele noastre de curățenie vor deveni și mai eficiente și mai durabile pe viitor, spre beneficiul spitalului și tuturor pacienților și vizitatorilor.”

Descărcați de aici întreaga poveste