Radisson Blu reduce impactul procesării rufelor

Având ca obiectiv conservarea apei, Radisson Blu a inițiat o testare a sistemului Clax Advanced de la Diversey.

Radisson Blu reduce impactul procesării rufelor Radisson Blu reduce impactul procesării rufelor

Radisson Blu este un lanț internațional de lux de hoteluri și stațiuni cu servicii complete pentru Radisson Hospitality, Inc. în Europa, Africa și Asia. Radisson Blu are 380 de hoteluri unice, deschise sau care urmează a fi deschise, în cele mai dinamice și râvnite destinații turistice și porți de acces aerian din lume. Radisson Blu® își aduce contribuția la conservarea și protejarea prețioaselor resurse de apă ale planetei, prin inițiativa sa care poartă numele de Blu Planet, căutând constant noi tehnologii și soluții pentru reducerea impactului activităților hoteliere asupra mediului.

 

Provocarea

Emiratele Arabe Unite (UAE) reprezintă una dintre cele mai aride zone de pe pământ, iar resursele de apă sunt foarte sărace.

  • Consumul de apă per cap de locuitor în UAE este mult mai mare decât în alte părți ale lumii, fiecare persoană utilizând pe zi 360 de litri de apă

  • 70% din cantitatea de apă provine din desalinizarea costisitoare

  • 200 L este cantitatea zilnică de apă utilizată de o persoană, la nivel global

 

Soluție

Având ca obiectiv conservarea apei, echipa Diversey i-a abordat pe cei de la Radisson Blu pentru a iniția un proiect de testare pe durata a 4 luni, în hotelul Dubai Deira Creek din UAE. Hotelul a fost de acord să testeze sistemul Clax Advanced de la Diversey. Clax Advanced menține niveluri ridicate ale curățeniei, eliminând în același timp un ciclu de clătire și spălând la temperaturi joase, care necesită mai puțină apă și efort. La spălarea rufelor la temperaturi joase se utilizează mai puțin abur și electricitate.

 

Rezultatele 

Testarea efectuată la hotelul Radisson Blu din Dubai Deira Creek a arătat că soluția de procesare a rufelor Clax Advanced a redus semnificativ consumul de apă și de energie, precum și amprenta de carbon a hotelului – de la cultivarea bumbacului și fabricarea lenjeriilor, la diminuarea unui proces intens care implică o cantitate mare de apă, energie și substanțe chimice. • 26% mai puțină apă

  • 23% mai puțin abur
  • 6% mai puțină electricitate
  • 10% mai puțin timp consumat la ciclurile de spălare
  • 26% mai puțină apă reziduală
  • 26% mai puține emisii de CO2

 

Descărcați de aici întreaga poveste.